praktijk-remco-groenewegen

De praktijk

Hoe ik jou kan helpen

Mensen zijn pijnvermijdende wezens. Het liefst lopen we met een grote boog om alles heen wat pijn, ongemak, paniek, conflict, somberheid, (zelf)kritiek, verdriet of angst veroorzaakt. Gedurende ons leven perfectioneren we onze eigen controle en vermijdingsstrategieën. Maar werkt dit eigenlijk wel? Het gevecht tegen emoties, gedachten of situaties die je liever niet wilt hebben kost energie en is op de lange termijn niet te winnen. In de begeleiding gaan we samen kijken of er andere manieren zijn om met jouw worsteling(en) om te gaan. 

ACT (acceptance and commitment therapy) helpt om uit dit gevecht te stappen. Het gaat ervan uit dat negatieve ervaringen bij het leven horen, en dat niet alle pijn direct oplosbaar is. De vraag die in ACT wordt gesteld; ben je bereid alles toe te laten wat je niet kan veranderen en durf je ervoor te kiezen om je leven te leiden in de richting die jij waardevol en belangrijk vindt? Doormiddel van alle gevolgde trainingen bij ACT-Guide mag ik mij inmiddels ACT Master noemen. Meer informatie hierover is te vinden op www.act-guide.com 

Mijn persoonlijke ervaringen met verschillende vormen van verlies in mijn familie zijn na intensieve jaren van therapie, supervisie, intervisie en opleidingen de basis geworden van mijn werk als coach. 

In mijn praktijk in Amsterdam heb ik speciale aandacht voor rouw, verlies en tegenslag. Uiteraard ben je met andere uitdagende thema’s meer dan welkom. 

De meeste cliënten in mijn praktijk zijn jongeren en (jong)volwassenen tussen de 15 en 50 jaar oud. Het startpunt van de begeleiding is jouw verhaal. Samen nemen we de tijd om te kijken waar je precies tegen aan loopt en onderzoeken we verschillende manieren om hier anders mee om te gaan.  

Werkwijze

1.Kennismakingsgesprek

Een coachingstraject begint altijd met een kennismakingsgesprek. Wederzijds kennismaken en verkennen zonder verplichtingen. De ruimte om alles te vragen en te vertellen wat jij nodig hebt om tot een keuze te komen om echt te starten. Allereerst kijken we samen naar jouw hulpvraag én of er een wederzijdse klik is tussen ons.

Tijdens het kennismakingsgesprek ben ik vooral benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij, wat heeft bijgedragen aan wie je nu bent en welke omstandigheden maken dat je ondersteuning kunt gebruiken. Daarnaast onderzoeken we samen of je de meeste last hebt van de pijn van het leven of het lijden wat je hoofd creëert. 

Klik hieronder op ‘plan kennismaking’ als je een kennismakingsgesprek wilt plannen of een vraag hebt.

2. Begeleiding

Gedurende de begeleiding werken we voornamelijk met wat er zich op dat moment aandient of nog niet goed loopt in je leven. Terwijl Remco de hoofdlijn in de gaten houdt, kijk jij per sessie waar je het over wilt hebben. Acceptance and commitment therapy is de rode draad door onze gesprekken.

Weet je niet wat je wilt bespreken? Dan kun je van Remco verwachten dat hij vragen heeft en zal hij je  uitnodigen voor het bespreken van bepaalde thema’s die samenhangen met jouw vraag en doelstelling. Jij bepaalt het tempo en kunt altijd aangeven wanneer je iets spannend, moeilijk of vervelend vindt.

Samen werken we samen vanuit de ACT Guide app waaruit ik je oefeningen en ondersteunend materiaal kan sturen.  

3. Afronding

Wanneer de hulpvraag voldoende is aangekeken en handvatten zijn aangereikt waarmee jij verder kan, dan ronden we samen de begeleiding af. 

Je hebt nu als het goed is een rugzak vol met oefeningen en praktische tips. De ACT Guide app kun je blijven gebruiken en de voor jou belangrijke oefeningen blijven doen. 

In evaluatiegesprekken komt veel naar voren dat na afronding er meer overzicht is op het leven. Ook wordt er benoemd dat mensen zich vrijer voelen en beter kunnen kiezen voor wat écht belangrijk voor ze is. 

Tot slot zijn ook afname van angsten, stress en somberheid vaak een belangrijk resultaat van de begeleiding. 

Zie onder het kopje ‘reviews’ staan ervaringen van mensen die de begeleiding bij mij hebben afgerond. 

 

Zet de eerste stap

Wil je graag een kennismakingsgesprek plannen? Druk hieronder op ‘plan kennismaking’ en ik neem binnen 24 uur contact met je op. 

Hulp nodig?